Bir sayfa Google’ın dizininde yer almıyorsa, organik trafik alma şansı % 0’dır.
Özetle dizine ekleme, Google’ın sıralama sürecindeki 2. adımdır:
- Tarama
- Endeksleme
- Sıralama
Bu makale, Googlebot’un sitenizdeki daha fazla sayfayı daha hızlı dizine eklemesini nasıl sağlayacağınıza odaklanacaktır.
Diyelim ki bir web siteniz var ve belirli aralıklarla bu web sitenize içerik giriyorsunuz. Ancak girdiğiniz içeriklerin (yazı,sayfa vb.) Google’da gözükmesi bazen bir kaç gün bazen de daha uzun sürdüğünü gözlemliyorsunuz. Bu can sıkıcı bir durum. İçeriklerinizin bir kaç gün sonra hatta daha uzun sürelerde indexlenmesi kullanıcılara geç ulaşmanıza ve trafik kaybına neden olabilir.
Sayfalarınızın Google tarafından hızlı dizine eklenmesini sağlama
İlk adım, web sitenizin endeksleme oranının ne olduğunu anlamaktır.
Indexlenme oranı = # Google’da indexlenen sayfalarınız/ # web sitenizdeki sayfa sayısı
Peki yeni girilen bir içerik en hızlı şekilde nasıl Google dizine eklenebilir? Nasıl hızlı index alınabilir.
Bu yazımızda sizlere Google’da hızlı index alma yani web sitenizi hızlı indexletme yöntemlerinden bahsedeceğiz.
1. Google Gibi Getir:
Öncelikle Google Search Console paneline girip üstteki URL kısmına içeriğinizin veya web sitenizin linkini yapıştırın.
Ardından girdiğiniz URL taranıp size bir sonuç sayfası gösterilir. Gelen sonuç ekranında üstte yer alan “CANLI URL’Yİ TEST ET” butonuna basın!
Biraz bekledikten sonra size tekrar bir sonuç gösterir. Eğer kırmızı renkli bir hata/uyarı almazsanız bir sorun yok demektir. Eğer bir uyarı verirse önce bu sorunu çözmeniz gerekir.
Sonra “DİZİNE EKLENMESİNİ İSTE” butonuna basarak işlemi tamamlayabilirsiniz.
15 dk içinde “site:https://www.siteadresi.com” gibi Google’da web sitenizin adını veya içeriğinizin linkini sorgulama yaparak sonucu kontrol edebilirsiniz.
2. Sayfa içi bağlantıları kullanın
Arama motorları, HTML bağlantıları aracılığıyla sayfadan sayfaya tarama yapar. Dolayısıyla web sitenizdeki bir sayfanızdan diğer sayfalara bağlantı vermeye çalışınız.
3. Site hızınızı artırın
Site hızı günümüzde arama motorları için en önemli faktörlerden biri. Mobil internet kullanıcılarının sayısının artması web sitelerinin daha hızlı yüklenmesini gerektiriyor. Yavaş açılan bir web sitesini kim niye ziyaret etsin ki?
4. Web sitenizi diğer platformlarda paylaşın
Google web sitelerini iki yolla keşfeder. Birincisi manuel dizine ekleme yoluyla, ikincisi ise diğer web sitelerinden diğer web sitelerine giden bağlantıları izleyerek
5. Düzenli içerik girin
Web sitenize girdiğiniz içerikler arasındaki zaman farkı Google gibi arama motorları tarafından dikkate alınır. Örneğin siz web sitenize ayda 1 defa içerikli girerseniz, Google web sitenize ayda 1 gelmeye başlar. Ancak siz her gün içerik girerseniz bir süre sonra Google her gün web sitenizi ziyarete gelir ve otomatik olarak içeriklerinizi indexler.
Web siteleri konusunda daha detaylı hizmet almak için Dijital Pazarlama Uzmanı ve Freelance SEO Uzmanı olan kişilerden detek alabilirsiniz.