Lösemi Nedir?
Lösemi, bir kan hastalığıdır. Kanımızın esas yapım yeri olan kemik iliğindeki ana (kök) hücrelerin bozulması sonucu kötü huylu blastların çoğalması ile ortaya çıkar. Lösemi, kalıtsal ve bulaşıcı bir hastalık değildir. Her yaşta görülebilir ancak en çok 1-5 yaş arası çocuklarda rastlanır. Her yıl 2000 civarında yeni çocuklar bu hastalığa yakalanmaktadır. Bu sayı ne yazık ki her geçen gün artmaktadır.
Lösemi Nedenleri Nelerdir?
Löseminin temel nedenleri arasında genetik yatkınlıklar ve çevre faktörleri başta gelmektedir. Özellikle beslenmemizdeki kanser yapan etkenler tetiği çekerek kromozamal değişikliklere yani lösemi hastalığına neden olmaktadır.
Lösemi Belirtileri Nelerdir?
Lösemi belirtileri, solgunluk, halsizlik, iştahsızlık, burun kanamaları, deride morluklar, dalak, lenf bezlerinde büyüme ve bacaklarda ağrı en sık görülen yakınmalardır.
Not: Bu belirtiler diğer hastalıkların da habercisi olabilir. Bu tür belirtiler olduğu zaman lütfen bir doktora danışınız!
Lösemi Tedavisi Var Mıdır? Lösemi Tedavisi Nasıl Olur? Lösemi Tedavisi 3 sene sürüyor mu?
Lösemi tedavisi, kemoterapiler (ilaçla tedavi) sonucunda %92’leri aşan oranda tam iyileşme sağlanabilmektedir. Lösemi Tedavisi yaklaşık 3 yıl kadar sürmektedir. Tedavi sırasında kanamalar, enfeksiyonlar ve ilaçların istenmeyen yan etkileri ortaya çıkmaktadır. Kemik iliği naklide gerekebilir.
Lösemi Tedavi Başarısı Nedir?
Çocuklarda Akut Lenfoblastik Lösemilerin en sık rastlanan standart tipinde mükemmel hastahanelerde %100 oranında iyileşme sağlanmaktadır.

Not: Burada yazılan bilgiler Lösev kitapçığından alınmıştır!