Sinüzit Nedir? Sinüzit Belirtileri Nelerdir? Sinüzit Nasıl Tedavi Edilir?
Sinüs, üst solunum yollarında bulunan, alın ve burun çevresinde yer alan hava kanallarıdır. Sinüs boşluklarının enfeksiyonu sonucunda sinüzit hastalığı yaşanmaktadır. Sinüzit, derin ve sık ağrılara neden olmaktadır.
Sinüzitin Belirtileri; Özellikle sık sık baş ağrılarının yaşanması, geçmeyen burun tıkanıklığının olması ve ateşlenme gibi durumlar sinüzitin belirtileri arasında sayılır. Sinüzite yakalanmamak için kişilerin sağlıklarına çok dikkat etmeleri ve soğuktan olabildiğince korunmaları gerekmektedir.
Sinüzit belirtileri:
- Sinüzit olan kişilerde burun tıkanıklığı yaşanmaktadır.
- Özellikle Burun, alın ve göz çevrelerinde ağrı ve basınç yaşanmaktadır.
- Kulakta tıkanıklık hissi yaşanmaktadır.
- Burunda Renkli ve bulanık bir akıntının gerçekleşmesi söz konusudur.
- Geniz akıntısı meydana gelmektedir.
- Öksürük ve ateşlenme gibi çeşitli belirtiler görülmektedir.
- Baş ağrısı ve diş ağrısı yaşanmaktadır.
- Yorgunluk ve bitkinlik hissi vermektedir.
Sinüslerin enfeksiyon kapsaması, soğuk algınlığından da kaynaklanabilir. Sinüzitin iyileşmesi için ağrı kesiciler, antibiyotikler kullanılmaktadır. Sinüzit tedavisinde kullanılan ilaçların doktor tavsiyesi olmadan kullanılmamalıdır.
Sinüzit yaygın olarak görülen enfeksiyon türlerinden biridir. Bu nedenle yaygın olarak ilaçları bulunmaktadır. Sinüzit Tedavisi olan bir hastalıktır. Sinüzit olup olmadığı bilgisayarlı tanılar, alerji testleri, salgı örneklemesi gibi testler sonucunda kolaylıkla tespit edilmekte ve hemen tedavi sürecine geçilerek hastanın iyileştirilmesi sağlanmaktadır.
